Dobitnice su žene hrvatskoga podrijetla iz Australije, Kanade, Hrvatske, Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Ujedinjenog Kraljevstva

Najbolje među izabranima su žene hrvatskoga podrijetla iz Australije, Kanade, Hrvatske, Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Ujedinjenog Kraljevstva.
Mreža hrvatskih žena/ The Croatian Women’s Network objavljuje dvadeset dobitnica prestižne nagrade Croatian Women of Influence Award /Utjecajne hrvatske žene,. Dodjela nagrada održat će se na Međunarodni dan žena, 8. ožujka u Zagrebu.
Nominirano je gotovo četrdeset žena iz Hrvatske i hrvatskih zajednica u Australiji, Južnoj Americi, Kanadi, Njemačkoj, Sjedinjenim Američkim Državama, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Ujedinjenom Kraljevstvu. Uz spomenuto priznanje, dodjeljuje se i Future Leaders Award / Buduće liderice, djevojkama u dobi od 16-20 godina. Dobitnice su iz Hrvatske i Kanade.
Pobjednicama će se dodijeliti novčana nagrada i pružiti jedinstvena prilika za suradnju s iskusnim mentorom koji može pridonijeti razvoju njihovih projekata.
Nakon cjelodnevne konferencije „Napredak žena. Napredak ekonomije. Ostvari potencijal.“ održat će se dodjela nagrada na svečanoj večeri prigodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, 8. ožujka 2016. u Hotelu Sheraton u Zagrebu. Svečani domjenak održat će se 7. ožujka 2016. u povijesnoj palači Dverce pod pokroviteljstvom gradonačelnika grada Zagreba.
Nominacije za nagradu Utjecajne hrvatske žene zaključene su 21. listopada 2015. godine. Pobjednice je izabrao stručni sud čiji su članovi ugledni stručnjaci iz raznih područja i struka.
Listu pobjednica pogledajte ovdje www.croatianwomensnetwork.org ili www.croatiaweek.com.

Mreža hrvatskih žena je platforma koja pomaže napredovanju i osnaživanju žena. Mreža hrvatskih žena i nagrada Utjecajne hrvatske žene prepoznaje i povezuje ugledne žene hrvatskoga podrijetla diljem svijeta kako bi njihova postignuća i uspjesi nadahnuli mlađe generacije i pomogli im u ostvarenju njihovog potencijala. (Ivana Perkovac & Caroline Spivak)