Na XX. saboru Zajednice za novu predsjednicu izabrana je dugogodišnja aktivna članica ZHRM-a Nevenka Kostovska te novo Predsjedništvo

Na XX. saboru Zajednice Hrvata u Republici Makedoniji (ZHRM) za novu predsjednicu izabrana je dugogodišnja aktivna članica ZHRM-a Nevenka Kostovska te novo Predsjedništvo. Svečanom dijelu sabora prisustvovali su i ministar u Vladi RM zadužen za dijasporu Edmond Ademi, predstavnik Katoličke crkve msgr. Antun Cirimotić te veleposlanica RH Danijela Barišić.
Veleposlanica Barišić istaknula je važnost koju imaju manjinske zajednice u građenju dobrih odnosa između dviju zemalja te izrazila uvjerenje kako će sjednica Međudržavnog mješovitog odbora za zaštitu manjina što će se idućeg mjeseca održati u Skopju veliki korak naprijed u zaštiti prava hrvatske zajednice u Makedoniji. Podsjetila je također na nedavne posjete Makedoniji predsjednice RH te ministrice vanjskih i europskih poslova, čime je potvrđena kontinuirana briga i skrb Hrvatske za Hrvate izvan domovine.
(mk.mvep.hr)