Žena godine je Dubravka Vrgoč, ravnateljica Zagrebačkog kazališta mladih. U konkurenciji 6 iznimnih žena, Vrgoč je odnijela laskavu titulu zbog ‘iznimne međunarodne prezentacije hrvatskog kazališta’.

Dubravka Vrgoč je i prva predsjednica Europske kazališne konvencije koja okuplja tridesetak najvažnijih repertoarnih kuća, a njezin uspješan projekt Festival svjetskog kazališta mnogi prepoznaju kao jedan od najvažnijih kulturnih događaja u Hrvatskoj. ‘Ove su žene primjer za tisuće drugih’, poručila je, izrazivši želju da će im društvo biti potpora u njihovu radu i angažmanu.

Ove godine za nagradu Žena godine kandidirane su bile i vlasnica tvrtke Paprenjak Sanja Opačak, autorica knjige Zašto smo manje plaćene Gordana Frgačić, šefica kuhinje hotela Esplanade Zagreb Ana Grgić, voditeljica IT produkcije Societe Generale Splitske banke Marijana Puljak i viša pravna savjetnica u GONG-u Vanja Škorić.

Izbor za ‘Ženu godine’ održan je jučer pod pokroviteljstvom Vladina Ureda za ravnopravnost spolova, čija je predstojnica Helena Štimac Radin zahvalila urednici časopisa ‘Zaposlena’ Ani Gruden na ustrajnosti u organizaciji projekta koji promiče ulogu žena u društvu.
(Hrt)