Zbornik na tristotinjak stranica obrađuje mnoge teme iz vjerskog, kulturnog života, povijesti, sadašnjosti i budućnosti podijeljene u šest rubrika

Krajem 2016. godine Franjevački samostan Humac objavio je 49. izdanje Hercegovačkog informativnog zbornika za vjerska i društvena pitanja „Kršni zavičaj”.

Zbornik na tristotinjak stranica obrađuje mnoge teme iz vjerskog, kulturnog života, povijesti, sadašnjosti i budućnosti podijeljene u šest rubrika.
Rubrika „Petrovi nasljednici u naše doba” donosi tekstove o Godini milosrđa, te hodočašću pape Franje u Asiz u prigodi 800. obljetnice Porcijunkulskog oprosta. U ovoj rubrici je i tekst naslovljen „Apostolka Božjeg milosrđa: Sveta Majka Terezija”.

U rubrici „Prošlost” mogu se naći tekstovi o dominikanskoj prošlosti, uskrsnuću, Sigetskoj obrani, Divi Grabovčevoj, pokojnima. „Sadašnjost” je zajednički naziv rubrike u kojoj su objavljeni tekstovi o događajima koji su obilježili 2015. i 2016. godinu: spomen na velik broj zlatomisnika i zlatnih i dijamantnih proslava zavjeta redovnica, potom proslava Sigetske bitke, boravak tijela sv. Leopolda Bogdana Mandića u Zagrebu.

Rubrika „Budućnost” odgovara i potiče na razmišljanje o pitanjima vezanim uz ubijanje nevinih i psovku u hrvatskom narodu. Prigodnim prilogom opisana su događanja u Međugorju. Na kraju ovog bogato ilustriranog Zbornika tiskan je kalendar Kršnog zavičaja za 2017. godinu.
(IKA)