Ivica je danas u Sočiju osvojio svoje treće olimpijsko srebro u (super)kombinaciji, četvrto ukupno. A odličan je bio i Natko Zrnčić-Dim koji je u konačnici zauzeo deseto mjesto

Ivica Kostelić ostvario je još jedan veliki uspjeh hrvatskog skijanja i hrvatskog sporta uopće. Na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju osvojio je srebrnu medalju u superkombinaciji.
U ranu zoru vozio se spust u kojem je zauzeo sedmo mjesto, sa 93 stotinke zaostatka za vodećim Jansrudom. S obzirom na to da su glavni favoriti bili iza njega, a slalomsku stazu postavljao Ante Kostelić, kladionice su ga proglasile favoritom za zlato uoči druge vožnje.
– Staza je zahtjevna, neće ju svatko moći završiti. Napravljena je tako da se ne može voziti neodgovorno, rekao je tada Ante Kostelić.
I, zaista, staza je bila upravo takva, vrlo selektivna pa su svi oni koji su divljali na kraju i ispali iz utrke. Ivica je dobro odvozio slalom, imao treće vrijeme, ali Sandro Villeta junak je dana. Švicarski skijaš odvozio je savršeno i zasluženo osvojio zlatnu medalju.
Ivica je za njim zaostao 34 stotinke, a trećeplasirani Innerhofer 47 stotinki. Spomenimo kako Villeta u karijeri ima samo jednu pobjedu i to u Super G-ju.
A odličan je bio i Natko Zrnčić-Dim koji je u konačnici zauzeo deseto mjesto.
Ivica Kostelić zaista ima razloga za slavlje. Siječanjska forma nije dala naslutiti da će na Zimskim olimpijskim igrama ponovno slaviti osvajanje medalje. Ali ‘profesor’ je ponovno uspio. Osvojio je svoje treće olimpijsko srebro u (super)kombinaciji, četvrto ukupno!
Prva vožnja
Danas se na Zimskim olimpijskim igrama vozi superkombinacija za skijaše, a Ivica Kostelić odlično je odradio spust! Sa zaostatkom od 93 stotinke za vodećim Kjetilom Jansrudom nalazi se na sedmom mjestu! No, Ivica je puno bolji u slalomu od svih šest skijaša koji su spust odvozili brže od njega. Njegovi glavni konkurenti za zlatnu medalju nalaze se iza njega.
Bode Miller nakon spusta zaostaje sekundu i 43 stotinke za Jansrudom, dok Ted Ligety ima sekundu sporije vrijeme od Ivice. Pinturault je bio prilično spor danas, nalazi se 1.51 sekundu iza Ivice!
– Bila je ovo dobra vožnja. I na treninzima sam proteklih dana dobro vozio, a cilj mi je na današnjem spustu biti još bolji. U tome sam uspio, a sada se treba samo koncentrirati – rekao je Kostelić nakon utrke.
A dobar je bio i Natko Zrnčić-Dim koji je zaostao dvije sekunde i dvije stotinke za vodećim Jansrudom. Slalomska vožnja na rasporedu je u 12.30, a u prilog našim skijašima ide i činjenica da tu vožnju postavlja Ante Kostelić.

(Večernji list)