Jedini hrvatski projekt odabran za pitching je onaj redatelja Branka Ištvančića i producentice Irene Škorić. Ovo je 35. izdanje festivala kratkoga filma u Clermont-Ferrandu koji će se održati od 1. do 9. veljače 2013.

 

Na temelju trogodišnje suradnje Media deska Hrvatske s najvećim i najprestižnijim međunarodnim festivalom kratkoga filma u Clermont-Ferrandu http://www.clermont-filmfest.com, unutar kojeg će se odvijati europski koprodukcijski forum posvećen kratkomu filmu Euro Connection 2013, jedini hrvatski projekt odabran za pitching je ‘Ponoćno sivo’ redatelja Branka Ištvančića i producentice Irene Škorić, priopćeno je iz Artizana filma. Ovo je 35. izdanje festivala koji će se održati od 1. do 9. veljače 2013.

‘Ponoćno sivo’ je projekt kratkog igranog filma redatelja Branka Ištvančića kojemu su odobrena sredstva na ovogodišnjem natječaju Hrvatskog audiovizualnog centra, a realizacija i snimanje se očekuje tijekom iduće godine u produkciji Artizana filma.

Radnja kratkog igranog filma “Ponoćno sivo” događa se za vrijeme rata u BiH. Pratimo pripadnike HVO-a koji odlaze do porušene kavane, koja se nalazi između crta s Armijom BiH, u potragu za pićem. Započinju sukob sa svojim suborcima koji su ostali na crti.
(Culturenet.hr)