Dugometražni dokumentarni film ‘Od zrna do slike’ scenarista i redatelja Branka Ištvančića uvršten je u službenu selekciju 18. međunarodnog TV festivala Bar koji se održao u listopadu ove godine u Crnoj Gori 

Dugometražni dokumentarni film ‘Od zrna do slike’ scenarista i redatelja Branka Ištvančića uvršten je u službenu selekciju 18. međunarodnog TV festivala Bar koji se održao od 22. do 26. listopada ove godine u Crnoj Gori.
Ovaj međunarodni televizijski festival prvi put je održan 1995. godine. Festival okuplja televizije iz poznatih evropskih centara i iz svih republika bivše Jugoslavije i regije Jugoistočne Europe. Na barskom TV festivalu, pored ostalih televizija prijašnjih godina sudjelovali su BBC (Engleska), FR3 (Francuska), RAI (Italija), ZDF (Njemačka), ORT (Rusija) i drugi. Festival (centar MEDIACOM) realizira i druge sadržaje i manifestacije, kao sto su Susreti televizija zemalja Jugoistočne Europe i slično. Ištvančićev film će se natjecati za jednu od nagrada festivala (Zlatna maslina) u konkurenciji dokumentarnog filma kao jedini uvršteni film s HRT-a.
(Culturenet.hr)

Više o filmu na: www.istvancic.com