Dugometražni igrani film Most na kraju svijeta uvršten je u službenu selekciju Worldfesta u američkom gradu Houstonu. Također, uvršten je i u selekciju Međunarodnog festivala detektivskog filma (Detective FEST) u Moskvi

Dugometražni igrani film ‘Most na kraju svijeta‘ redatelja Branka Ištvančića uvršten je u službenu selekciju međunarodnog filmskog festivala Worldfest koji će se održati od 10. do 19. travnja 2015. u američkom gradu Houstonu. Također, film je uvršten u selekciju Međunarodnog festivala detektivskog filma (Detective FEST) koji će se održati od 15. do 19. travnja 2015. u Moskvi.
Na ovogodišnje 48. izdanje Worldfesta pristiglo je preko 500 dugometražnih filmova od kojih je u selekciju od 51 odabranih uvršten Ištvančićev film čija projekcija je na rasporedu u ponedjeljak, 13. travnja, u 21 sat. Ovo je 48. izdanje festivala koji slovi kao jedan od najstarijih festivala nezavisnog filma na svijetu. Tijekom godina na Worldfestu mnogi danas poznati redatelji su dobili svoje prve nagrade za debitantske filmove, kao npr. Steven Spielberg, George Lucas, David Lynch, Ang Lee, Ridley Scott, Braća Coen, Brian De Palma i dr.
“Most na kraju svijeta” uvršten je u selekciju Međunarodnog festivala detektivskog filma (Detective FEST) koji će se održati od 15. do 19. travnja 2015. u Moskvi. U okviru žanrovske nominacije naš film je nominiran u kategoriji dugometražnog filma sa detektivskim temama i temama o provedbi zakona, a glavni glumac filma Aleksandar Bogdanović je nominiran u kategoriji “Heroj” – karizmatična izvedba pozitivnog karaktera.
Film je snimljen uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, Ministarstva kulture Republike Srbije i Fonda za kinematografiju BiH. Film je nastao u koprodukciji Hrvatske (Artizana film), HRT-a, Bosne i Hercegovine (Heft produkcija), Francuske (Dari films) i Srbije (Kinematografska kuća).
(Culturenet.hr)