Na ovogodišnjem festivalu, po prvi puta je u programu sudjelovao jedan film iz Hrvatske i nagrađen je prestižnom nagradom Liliane Stewart Award. Nagrada je utemeljena je 2011. sa svrhom prepoznavanja najboljih dokumentarnih filmova u svijetu dizajna i umjetnosti

Dokumentarni film Branka Ištvančića Od zrna do slike snimljen u produkciji HRT-a, koji je sudjelovao u glavnom programu 32. Međunarodnog festivala filmova o umjetnosti (FIFA) od 20. do 30. ožujka ove godine u Montrealu, nagrađen je prestižnom nagradom Liliane Stewart Award.
Ta ugledna nagrada utemeljena je 2011. godine sa svrhom prepoznavanja najboljih dokumentarnih filmova u svijetu dizajna i umjetnosti.
Međunarodni festival filmova o umjetnosti (FIFA) je neprofitna organizacija posvećena promicanju i predstavljanju najboljih svjetskih produkcija filmova o umjetnosti. Jedanaest dana, koliko traje natjecateljski program festivala, je ujedno i najvažniji godišnji događaj takve vrste u cijelom svijetu te žarište za susretanje umjetnika i stručnjaka iz likovnih i filmskih svjetskih zajednica.
Na ovogodišnjem festivalu, po prvi puta je u programu sudjelovao jedan film iz Hrvatske, uvršten od 266 pristiglih filmova iz 38 zemalja svijeta u konkurenciju glavnog programa od 38 filmova koji su se natjecali za jednu od 12 nagrada.
(HRT)