Film “Berač kamena” nastao je u proizvodnji Dokumentarnog programa HRT-a o osvojio je , prema odluci žirija Green Montenegro International Film Festa, drugu nagradu u kategoriji ‘Ekologija duše’

Dokumentarni film ‘Berač kamena’ hrvatskog redatelja Branka Ištvančića dobio je nagradu na festivalu Green Montenegro International Film Fest, koji se održao od 20. do 23. rujna 2016. u Danilovgradu u Crnoj Gori.

Na crnogorskom festivalu je prikazano 75 filmova iz susjednih zemalja i iz svijeta, a program je bio podijeljen u tri kategorije – Zaštita životne sredine, Ekologija duše i Turistički promo film.

Ištvančićev dokumentarac osvojio je , prema odluci žirija Green Montenegro International Film Fest, drugu nagradu u kategoriji ‘Ekologija duše’. “Film Berač kamena” nastao je u proizvodnji Dokumentarnog programa HRT-a. Prikazivan je na mnogim festivalima i osvojio je niz nagrada.

„Green Montenegro International Film Fest“ (GMIFF) je zamišljen kao konceptualni filmski festival na temu zaštita životnog okoliša. Festival ima tendenciju postati sastavnim dijelom kulturne i turističke ponude Danilovgrada i Crne Gore, istaknuli su organizatori.
(Hina)