Organizaciju nastupa preuzela je pjesnikinja Ljerka Totch Naumova i Zajednica Hrvata Makedonije u Skopju. Pjevači „Matka Brajše Rašana” i „Nešpule”, zajedno su održali cjelovečernje koncerte 11. listopada u katedrali Presveto srce Isusovo, te 12. listopada u Kući Majke Terezije

 

Mješoviti pjevački zbor „Matko Brajša Rašan” i mješovita vokalna skupina „Nešpula” KUD-a „Matko Brajša Rašan“ iz Pule prošloga su tjedna gostovali u glavnom gradu Makedonije. 

Organizaciju nastupa, na prijedlog podružnice HMI u Puli, je s puno ljubavi i žara preuzela pjesnikinja Ljerka Totch Naumova i Zajednica Hrvata Makedonije u Skopju. Pjevači „Matka Brajše Rašana” i „Nešpule”, zajedno su, pod vodstvom Tatjane Merkl, održali cjelovečernje koncerte 11. listopada u katedrali Presveto srce Isusovo, te 12. listopada u Kući Majke Terezije.
Mnogobrojnu publiku dirnuli su svojom emotivnom interpretacijom istarskih, dalmatinskih, sakralnih, crnačkih duhovnih, pop, ali i makedonskih skladbi. Koncerte je obilježila skladba „Oče naš” Matka Brajše Rašana koju su pjevači na zahtjev publike otpjevali više puta.
Koncertu je nazočio i vlp RH u Makedoniji dr. Zlatko Kramarić, koji je održao govor zahvale, te umjetnički voditelj Simfonijskog orkestra Makedonske radiotelevizije.

Tekst: Ana Bedrina