Izbori u BiH održat će se 12. listopada. Na njima pravo sudjelovanja imaju državljani BiH koji trajno borave u njoj, ali i svi oni koji posjeduju njezino državljanstvo neovisno o tome gdje žive

Hrvati podrijetlom iz BiH, koji trenutno žive izvan zemlje do 29. srpnja su se mogli registrirati za predstojeće izbore u BiH.
-Registracija za predstojeće izbore je osnovno pravo svakog građanina da svojim glasom utiče na politički ambijent u državi. Nije bitno kome će dati svoj glas, kojoj političkoj partiji ili koaliciji, ali registriranjem u biračke spiskove potvrđuje se da mu je stalo do države BiH i njenog legalnog funkcioniranja prema demokratskim procedurama – izjavio je predsjednik Bošnjačke zajednice kulture (BZK) ‘Preporod’ i profesor s Fakulteta političkih nauka u Sarajevu Senadin Lavić.
Također je naglasio da osobe koje se registriraju u općinama iz kojih su protjerani neće imati nikakvih problema ili posljedica te da za to imaju puno pravo na osnovi osobne karte, potvrde da su prije rata stanovali u tom mjestu.

Izbori u BiH su 12. listopada. Na njima pravo sudjelovanja imaju državljani BiH koji trajno borave u njoj, ali i svi oni koji posjeduju njezino državljanstvo neovisno o tome gdje žive. Na biračka mjesta mogu izaći samo oni hrvatski državljani koji se prethodno registriraju!
Status poslanoga obrasca građani mogu povjeriti telefonom: 00387 33 251 33100387 33 251 331 ili 00387 33 251 33200387 33 251 332  ili e-mailom info@izbori.ba