Članovi klubova krčkih iseljenika, danas nastanjeni u širem području New Yorka, u prostorijama Male vijećnice Grada Krka su na prigodnoj svečanosti uručili su novčana sredstva za školovanje potrebitih malih otočana

Već četiri godine traje potpora članova njujorških iseljeničkih klubova  humanitarnoj udruzi „Andrijana Gržetić“ s otoka Krka, jedinoj u Hrvatskoj koja financijski i materijalno pomaže osnovce i srednjoškolce koji su ostali bez očeva.
Nakon 12. Dana iseljenika otoka Krka, članovi klubova iseljenika podrijetlom s otoka Krka a danas nastanjenim u širem području New Yorka, nastavili su još jednu tradiciju. U prostorijama Male vijećnice Grada Krka, na prigodnoj svečanosti, uručili su novčana sredstva za školovanje potrebitih malih otočana što su ih prikupili među svojim članstvom.
U ime Kluba žena otoka Krka, krčkim humanitarcima iz Udruge „Andrijana Gržetić“, dr. sc. Tomislavu Galoviću,Ivici Bogoviću te Gordani Gržetić, omotnicu sa prikupljenim prilozima uručile su predsjednica Bosiljka Radman i potpredsjednica Marina Vučenik, koja je svojevremeno i inicirala povezivanje iseljenika s udrugom iz čijeg su fonda u proteklih pet godina mladim otočanima isplaćene stipendije u vrijednosti 60.000 kuna.
Primopredaji donacije nazočili su i Ive Žgombić, predsjednik Kluba otok Krk, Tonica Tehomilić iz Dubašnica Social cluba te Filip Pindulić, čelnik Kluba Omišljana.
(Novi list)

Tekst i foto: M. Trinajstić