Na fešti u Unijama priznanja sudionicima natjecanja uručili su predstavnici organizatora – Grada Malog Lošinja i Turističke zajednice, Udruge “Slowfood” iz Unija, Mjesnog odbora, te riječke podružnice Hrvatske matice iseljenika

Na najzapadnijem naseljenom otoku arhipelaga, Unijama, održana je fešta povodom Dana iseljenika.
Na programu su bile sportsko-rekreativne i kulturno-zabavne aktivnosti, pa je još u petak, 21. srpnja počelo malonogometnom utakmicom djece i unijskom alkom – koja se od slavne sinjske razlikuje po tome što alkari gađaju sjedeći u kariolama koje guraju pomoćnici.
Održan je kros otočnim putevima, također za djecu. Otvorena je izložba dječjih likovnih radova nastalih u radionici pod vodstvom Ive Mavrović, te izložbom suvenira koje su izradile Koraljka Haberle i Lucija Pejić.
Na fešti, započetoj nastupom Puhačkog orkestra “Josip Kašman” iz Malog Lošinja, priznanja sudionicima natjecanja uručili su predstavnici organizatora – Grada Malog Lošinja i Turističke zajednice, Udruge “Slowfood” iz Unija, Mjesnog odbora, te riječke podružnice Hrvatske matice iseljenika. Zabava je nastavljena uz iće, piće i zvukove harmonike.
Proslava Dana iseljenika je, nakon 1984. godine, lani obnovljena na Iloviku, najjužnijem naseljenom otoku lošinjskog arhipelaga. Održana je 22. srpnja na pjacalu ispred župne crkve Sv. Petra, uz nastup grupa ‘Tu i tamo’.
(www.otoci.net)