Australski umjetnik i fotograf hrvatskog podrijetla Steve Kuštro u svibnju u Hrvatskoj namjerava provesti humanitarnu akciju s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za pomoć napuštenoj i nezbrinutoj djeci. Od Dubrovnika do Vukovara, preko Zagreba, Steve planira propješačiti oko 1105 km tijekom 36 dana, kako bi prikupio više od milijun australskih dolara

Steve Kuštro australski umjetnik i fotograf hrvatskog podrijetla, u svibnju u Hrvatskoj namjerava provesti humanitarnu akciju s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za pomoć napuštenoj i nezbrinutoj djeci. Od Dubrovnika do Vukovara, preko Zagreba, Steve planira propješačiti oko 1105 km tijekom 36 dana, kako bi prikupio više od milijun australskih dolara.

Najduža dionica pješačenja je duga 51 kilometar, a najkraća 14. Steve je napravio plan puta. U ovom trenutku najveći problem mu predstavlja broj hotela koji su mu ponudili sobu u kojoj bi mogao prespavati nakon cjelodnevnog pješačenja, te večeru i doručak nakon kojeg u 7 sati kreće na put.

Kuštro i njegovo društvo već su prikupili više od 9100 dolara. Tijekom idućih tjedana planira se prava medijska ofenziva. Svi koji se žele priključiti akciji mogu to učiniti na Kuštrovoj web i Facebook stranici.
Prikupljeni novac bit će namijenjen Humanitarnoj zakladi za djecu Hrvatske te za Dječji dom u Nazorovoj ulici u Zagrebu.
(www.croexpress.eu)