U palači Srijem u Vukovaru primio ih je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić kojemu su predstavili svoj rad kao i Hrvatske svjetske igre koje se ove godine održavaju u Zagrebu

Predstavnici Hrvatskog svjetskog kongresa (HSK),najveće hrvatske iseljeničke organizacije zajedno s predstavnicima Udruge HIL-a posjetili su Vukovarsko-srijemskoj županiji.
U palači Srijem u Vukovaru primio ih je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić kojemu su predstavili svoj rad kao i Hrvatske svjetske igre koje se ove godine održavaju u Zagrebu. Razgovaralo se o suradnji HSK i Vukovarsko-srijemske županije kao i o mogućnosti održavanja Hrvatskih svjetskih igara u Vukovaru idućih godina.
Delegaciju HSK-a predvodio je predsjednik Mijo Marić, ravnatelj igara, a u njoj je bila i predsjednica udruge pjesnika Nada Pupačić.
U četvrtak, 24. srpnja održana je i večer poezije Klanjamo se Vukovaru. Organizatori su bili HMI – podružnica Vukovar, franjevački samostan u Vukovaru i ogranci MH u Vukovaru i Vinkovcima.
U programu su sudjelovali hrvatski iseljenici pjesnici okupljeni u Udrugu Hrvatska izvandomovinska lirika, predvođeni predsjednicom Nadom Pupačić. Hrvatski branitelji pjesnici Marijan Almaš, Dubravko Dujić, Dunja i Verica Marunček recitirali su svoje pjesme posvećene Domovini i Vukovaru.
Pjesnička udruga HIL-a osnovana je u New Yorku prije 14 godina i svake godine se održavaju susreti na kojima se predstavljaju novi pjesnici, te najnovija zbirka njihovih radova. Pjesnici HIL-a u sklopu susreta imaju pjesničke večeri, a zadnji dan održat će se u Vukovaru, gdje će predstaviti svojim radovima.
(Hrvatski radio Vukovar/MH Vinkovci)