U App Storeu pojavila se hrvatska aplikacija koja će svaki iPhone, ali i iPad i iPod touch u tren oka pretvoriti u pravi molitvenik

Taman na vrijeme za početak korizme, u App Storeu pojavila se aplikacija ‘Nova Eva’, koja će svaki iPhone pretvoriti u molitvenik.
Aplikacija koju autor naziva ‘alatom nove evangelizacije’ donosi različite katoličke molitve, ali nudi i propovjedi u mp3 formatu, izvatke iz evanđelja, mudre izreke.
Ima i poseban dio posvećen papi, što bi, u svjetlu ostavke Benedikta XVI. moglo biti veoma korisno za praćenje događaja oko izbora novog pape.
Iako svećenici ne gledaju blagonaklono na mobitele u crkvama tijekom mise, možda će ih činjenica da mladi ne provjeravaju Facebook, već čitaju dio o mislima velikih ljudi ili razmišljanjima na temu dana potaknuti da promjene svoje mišljenje.
Zanimljivo, aplikacija ima i poseban dio posvećen onima koji osjećaju duhovni poziv, a u kojem se nude različiti savjeti i vodstvo.
Bit će interesantno vidjeti koliko će mladih na sljedećoj misi izvući svoj iPhone i početi čitati molitve s ekrana.
A nemojte se ni iznenaditi ako u autobusu nekome iz slušalica umjesto glasne glazbe sumnjiva podrijetla, začujete propovijed.
(tportal.hr)