Skala radio pokreće inicijativu da luka Kotor dobije ime Iva Visina. Na ulazu u luku bio bi podignut spomenik slavnom kapetanu, koji bi načinio crnogorski kipar s prepoznatljivom reputacijom

Znameniti Bokelj Ivo Visin, prvi Južni Slaven koji je oplovio svijet morao bi biti ponos svoga zavičaja. Ne samo da to svojim podvigom zaslužuje, već i činjenicom da je pronio slavu Boke kotorske i rodnog Prčnja širom svijeta i ovjenčao Bokelje slavom hrabrih i vrsnih pomoraca. Oni su to, uistinu i bili. Na žalost, pomorstvo Boke kao da ga se ne sjeća. Nema njegovog imena na mjestima koji mu prirodno pripadaju, osim što odnedavno osnovna škola na Prčnju nosi njegovo ime.
Skala radio stoga pokreće inicijativu, na prijedlog dr. Branka Sbutege, predsjednika podružnice Bokeljske mornarice 809. Beograd i člana Upravnog odbora ove institucije da luka Kotor dobije ime Iva Visina. Na ulazu u luku bio bi podignut spomenik slavnom kapetanu, koji bi načinio crnogorski kipar s prepoznatljivom reputacijom.
Vjerujemo da ne postoji ni jedan razlog da predstavnici SO Kotor ne podrže ovu inicijativu i donesu Odluku da luka Kotor nosi ime slavnog pomorskog kapetana Iva Visina.

Opširnije