Poznati američki poduzetnik i milijunaš hrvatskih korijena Anthony Maglica poslao je predsjednici “meglajticu” s posvetom

Nadam se da Kolinda Grabar Kitarović ima dovoljno energije jer ova svjetiljka ima doživotnu garanciju, rekao je poznati američki poduzetnik i milijunaš hrvatskih korijena Anthony Maglica (83). Maglica je rođen 1930. U New Yorku,ali je djetinjstvo proveo na dalmatinskom otoku Zlarinu. Obitelj mu se vratila iz SAD-a zbog velike ekonomske krize, a otišli su ponovno u Ameriku 1950.
Za novu je predsjednicu namijenio jednu od svojih poznatih Maglite lampi.
– S Tonyjem Maglicom upoznao sam se prije desetak godina prvi put. U SAD-u sam radio na jednoj priči i odlučio sam ga posjetiti. Razgovarali smo o njegovim nastojanjima da svoj distributivni centar iz Njemačke preseli u Hrvatsku. To pokušava već 12 godina – rekao nam je fotograf Romeu Ibriševiću iz Velike Gorice.
Maglici je zatim palo na pamet kako bi mogao izabranu predsjednicu iznenaditi poklonom – poznatom “meglajticom”, svjetiljkom koja je postala sinonim za tu skupinu proizvoda u cijelom svijetu. Na crvenu svjetiljku osobno je ugravirao njezino ime i prezime te poruku: “Prosvijetlimo Hrvatsku” te je poslao u Zagreb.
(24 sata)