Dodjela 31. po redu nagrade ovog prestižnog američkog strukovnog društva održala se u dvorani Ray Dolby Ballroom u Hollywoodu

Nakon Vanje Černjula, nagradu za najboljeg direktora fotografije u kategoriji televizijske serije ove godine dobio je Igor Martinović za epizodu ‘Subtle Beast’ u HBO-ovoj seriji ‘The Night Of’. Uz Igora Martinovića, priznanje Društva američkih snimatelja – priznanje ‘Spotlight’- za ‘dugometražni igrani film prikazan na filmskim festivalima te međunarodno ili u ograničenoj kinodistribuciji’ – dobio je i gruzijski direktor fotografije Gorka Gómez Andreu za dugometražni igrani film ‘Kuća drugih (House of Others)’, nastao kao koprodukcija Gruzije, Rusije, Španjolske i Hrvatske.

Dodjela 31. po redu nagrade ovog prestižnog američkog strukovnog društva održala se u subotu, 4. veljače, u dvorani Ray Dolby Ballroom u Hollywoodu.

Martinović je završio Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu, od 1993. živi i radi u Americi, a njegov rad do sada je najviše bio zapažen po Oscarom nagrađenom dokumentarcu The Man on Wire i drugoj sezoni prestižne američke serije Kuća od karata. Vještinu je usavršavao na nizu kratkometražnih i dugometražnih nezavisnih filmova i dokumentaraca.
(HAVC)