Napredak će dodijeliti deset stipendija za studente viših godina koji nisu apsolventi, pet stipendija za poslijediplomske studije i petnaest studentima prve godine studija

Središnja uprava Hrvatskoga kulturnog društva Napredak na nedavno održanoj sjednici u Napretkovom domu na Trebeviću donijela je odluku o raspisivanju natječaja za dodjeljivanje stipendija za dodiplomske i postdiplomske studije iz Napretkova fonda za stipendiranje i sveučilište ‘Ivo Andrić – Vladimir Prelog’ za akademsku 2017./2018. godinu.
Bit će dodijeljeno deset stipendija za studente viših godina koji nisu apsolventi, koji nisu ponavljali godinu, te koji nemaju navršenih 27 godina. Stipendija iznosi 2000 KM (konvertibilnih maraka) za godinu i prednost će imati dosadašnji uspješni Napretkovi stipendisti.
Napredak će dodijeliti i pet stipendija za poslijediplomske studije, a stipendija za tu kategoriju iznosi 3000 KM.
Petnaest stipendija bit će dodijeljeno studentima prve godine studija koji prvi put upisuju prvu godinu, a koji nemaju navršenih 20 godina. Jednokratna potpora brucošima iznosi 1000 KM za godinu dana. Tri godišnje stipendije iz Fonda ‘Irena Kozarić’ dobit će studenti bez odgovarajuće roditeljske skrbi ili studenti koji se nalaze u posebno teškoj socijalnoj situaciji.

Iznos ove potpore bit će naknadno određen. Od obnove 1990. godine do danas HKD Napredak podijelio je više od 2850 stipendija.
SU HKD Napredak usuglasio je na sjednici i prijedlog natječaja za financiranje programa i projekata podružnica Društva.
(www.laudato.hr)