Pod pokroviteljstvom Veleposlanstva RH, „Veli Kamik“ nastupio je u crkvi Martin ve zdi u središtu Praga, a dan kasnije i u gradu Nová Paka u istočnoj Češkoj. Koncert u Pragu bio je izvrsno posjećen, među uzvanicima su bili i predstavnici diplomatskog zbora, kao i hrvatski državljani koji žive u Pragu

Dalmatinska klapa „Veli Kamik“ s Hvara i ove je godine nastupila u Češkoj. U organizaciji Monike Jirovcove, koja ovu klapu, već tradicionalno i ulaganjem velikog osobnog truda, dovodi u Češku. Pod pokroviteljstvom Veleposlanstva RH, „Veli Kamik“ nastupio je 22. svibnja u crkvi Martin ve zdi u središtu Praga, a dan kasnije i u gradu Nová Paka u istočnoj Češkoj, gdje je nastup organizirao Vladimír Trkal, počasni konzul Zelenortskih otoka u Češkoj.
Koncert u Pragu bio je izvrsno posjećen, među uzvanicima su bili i predstavnici diplomatskog zbora, kao i hrvatski državljani koji žive u Pragu. Koncert u Novoj Paki održan je kao dio programa u lokalnoj pivovari, koji je podrazumijevao i obilazak pogona i degustaciju lokalnih specijaliteta.
(cz.mvep.hr)

Prošle godine u Karlovyim Varyima