Izložbu su organizirali FK Zagreb i Grad Petrinja u suradnji s autorom, a medijski je prati Glas Hrvatske. Svi radovi bit će izloženi do 13. veljače u Foto klubu Zagreb i od 19. do 6. ožujka u petrinjskoj Galeriji Krsto Hegedušić

U Galeriji Foto kluba Zagreb 3.veljače je otvorena humanitarna izložba Marko Frolich: Slike Glasa Hrvatske. Cilj izložbe je pomoći opremanju OŠ Ivan Goran Kovačić – područne škole Nebojan, koju uglavnom pohađaju djeca Hrvata doseljenih s Kosova. Izložbu su organizirali FK Zagreb i Grad Petrinja u suradnji s autorom, a medijski je prati Glas Hrvatske. Svi radovi bit će izloženi do 13. veljače u Foto klubu Zagreb i od 19. do 6. ožujka u petrinjskoj Galeriji Krsto Hegedušić. Sredstva koja se prikupe u akciji prvenstveno će biti namijenjena za nabavku osnovnih nastavnih pomagala za najugroženije učenike, te pomagala za unaprjeđenje i podizanje kvalitete nastave, ovisno o količini prikupljenih sredstava. Više informacija o školi i njezinu radu potražite na njenim mrežnim stranicama.

Sve obavijesti o fotografijama i mogućnosti sudjelovanja u humanitarnoj akciji potražite na Facebook profilu autora, u albumu „SLIKE GLASA HRVATSKE“ . U slučaju da niste u mogućnosti pristupiti Facebooku, iznos svoje donacije možete poslati i na e-mail: slikeglasa@outlook.com
Izložba fotografija Marka Fröhlicha “Slike Glasa Hrvatske” prikaz je spoja radijskog programa i fotografije na internetu. Autor ih je ustupio međunarodnom programu Hrvatske radiotelevizije “Glas Hrvatske” kao naslovne slike pojedinih emisija, a motivi su odabrani tako da opisuju njihov sadržaj i smisao.
Marko Fröhlich živi i radi u Zagrebu. Diplomirani filozof, fotografiju je zavolio još u najranijoj mladosti, a član Foto kluba Zagreb postao je 1987. Uz jednu samostalnu izložbu, dosad je sudjelovao u nekoliko skupnih te uređivao fotografski časopis FOTOMAG. Bavi se poslovima vezanim uz mikrofilmiranje i arhiviranje.
(FK Zagreb)