U prostorijama Hrvatske biskupske konferencije 16. prosinca 2016. održana je Konferencija za medije Hrvatskog Caritasa u cilju informiranja javnost o provedbi i dosadašnjim rezultatima akcija “Pomagati je lako!” i “Za 1000 radosti”

“Pomagati je lako” akcija je koju Hrvatski Caritas već tradicionalno šestu godinu za redom provodi u suradnji s “Lidlom Hrvatska”. Gđa. Marina Dijaković, voditeljica Sektora korporativnih komunikacija “Lidl Hrvatska” izrazila je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s Hrvatskim Caritasom i obavijestila da je do sada prikupljeno oko 30.000 tisuća artikala prehrambene i neprehrambene robe, a akcija će trajati do 31. prosinca.

Potom je u ime “Lidl-a Hrvatska” uručila prigodni ček u vrijednosti 100.000,00 kuna koji će zapravo biti donacija u naravi Lidl-ove robe, a koja će se prema potrebi raspodijeliti na sve nad/biskupijske Caritase. Prvenstveno će biti usmjerena na pučke kuhinje i prihvatilišta za beskućnike, a potom i na sve ostale obitelji u potrebi diljem Hrvatske.

Na konferenciji za medije također je najavljen ovogodišnji središnji tradicionalni promotivno-humanitarni događaj u sklopu programa “Za 1000 radosti” pod nazivom “Intervencija”, koji se održao 17. prosinca na Trgu bana J. Jelačića.

Događaj je uključivao humanitarnu prodaju božićnih drvaca s busenom u suradnji s Hrvatskim šumama i Vrtnim centrom Šestine, te promotivnih materijala Hrvatskoga Caritasa. G. Krunoslav Jakupčić, voditelj Uprave šuma Podružnica Zagreb rekao je kako uloga Hrvatski šuma nije samo gospodarska nego i ekološka i socijalna i najavio donaciju od 200 drvaca s korijenom u teglama, a u ponudi je bila obična smreka, srebrna smreka i pančićeva omorika. Vrtni centar Šestine darovali su 50 božićnih drvaca koje su također biti u teglama. Cijene su bile predložene kao “početne”, a kretale su se u iznosima od 100 do 170 kn (ovisno o visini i vrsti), no s obzirom na svrhu akcije građani su mogli dati i više. Sredstva koja su prikupljena namijenjena su obiteljima u potrebi diljem Hrvatske.

Hrvatskom Caritasu i njegovim volonterima iz Franjevačkog svjetovnog reda, Frame i Studentskog katoličkog centra u prodaji su pomagali i gosti podupiratelji, među kojima su bili i g. Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba sa suradnicima, dr.sc. Davor Božinović, predstojnik Ureda predsjednika Vlade, Ana Konjuh, Mario Možnik, Marija Anzulović, Robert Kurbaša, Martina Zupčić, Andrea Solomun, Matija Kvasina, Hrvoje Sep i ostali.

Humanitarno-promotivni program na Trgu vodila je mr. sc. Tanja Popec, urednica Vjerskog programa Hrvatskoga katoličkog radija.

U sklopu događaja na Trgu bana Jelačića Hrvatski Caritas je na dva štanda organizirao i prikupljanje dobrovoljnih priloga građana nudeći promotivne materijale akcije «Za 1000 radosti».

Saznajte više