Donacija iz Bad Homburga iskoristit će se za radove rekonstrukcije, nadogradnje i opremanja postojeće zgrade na Osojniku za potrebe DVD-a i prostorija za potrebe kulturno-umjetničkog društva, sportskih kolektiva i drugih udruga s područja Osojnika

Poznata hrvatska humanitarka Olga Stoss iz Bad Homburga osigurala je vrijednu donaciju za rekonstrukciju i dogradnju zgrade vatrogasnog doma na Osojniku kod Dubrovnika. Ugovor o donaciji potpisan je 13. travnja u Dubrovniku. U ime donatora potpisala ga je predsjednica Udruge “Kroatienhilfe” iz Bad Homburga Olga Stoss, zamjenik gradonačelnika Grada Dubrovnika Željko Raguž, predsjednik DVD-a Osojnik Josip Kovačić i direktor tvrtke “Građevinar Quelin” Nikola Bakija. Potpisivanju ugovora nazočili su i predsjednik Gradskog vijeća Mato Franković, zapovjednik Dubrovačkih vatrogasaca Stjepko Krilanović i dobitnik Plakete grada Bad Homburga Nikola Pavlović.

 

Donacija iz Bad Homburga iskoristit će se za radove rekonstrukcije, nadogradnje i opremanja postojeće zgrade na Osojniku za potrebe DVD-a i prostorija za potrebe kulturno-umjetničkog društva, sportskih kolektiva i drugih udruga s područja Osojnika. Zamjenik Raguž zahvalio se Olgi Stoss na posljednjoj od niza donacija udruge Kroatienhilfe koja će, uz poboljšavanje uvjeta vatrogascima, koristiti i za opću društvenu namjenu. Dodao je kako će po završetku investicije prostor biti predan u vlasništvo Gradu Dubrovniku, a gradska uprava će odmah krenuti u ishođenje sve potrebne dokumentacije kako bi radovi krenuli što prije.
Predsjednica udruge Olga Stoss rekla je kako nije lako dobiti donaciju, ali je dom iznimno potreban vatrogascima, te je izrazila zadovoljstvo što će se projekt realizirati. Predsjednik Gradskog vijeća Mato Franković zahvalio je Olgi Stoss na velikom prijateljstvu Grada Dubrovnika i Bad Homburgu dugi niz godina, iznimno pomagala u ratnim vremenima i dalje to radi i danas, kako u Dubrovniku tako i u Bosni i Hercegovini.
(Dubrovački vjesnik)