Hrvatski tjedan organizirala je Hrvatska udruga Kroatien e.V. Neu-Isenburg u suradnji s mjesnim trgovačkim centrom „Isenburg-Zentrum“

Hrvatski tjedan manifestacije je u sklopu koje se u Isenburg-Zentrumu održava niz različitih kulturnih događaja.

Hrvatski tjedan, u trajanju od 15. svibnja do 20. svibnja, organizirala je Hrvatska udruga Kroatien e.V. Neu-Isenburg u suradnji s mjesnim trgovačkim centrom „Isenburg-Zentrum“. Pokrovitelj događaja je Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Njemačkoj.

Uz čelništvo udruge, program su otvorili gk RH u Frankfurtu Vladimir Duvnjak, Oliver Quilling, župan županije Offenbach, gradonačelnik Neu-Isenburga Herbert Hunkel i menadžerica trgovačkog centra Neu-Isenburg Anna Reinhardt.

Tijekom petodnevnog hrvatskog predstavljanja u Neu Isenburgu, posjetitelji će imati priliku pratiti različite kulturne događaje i izložbe. Među njima i onu radova učenika HN iz Hessena na temu „Moj dom je svako mjesto gdje moja obitelj spusti sidro“. Izložbom „Hrvatska se predstavlja“ predstavile su se različite folklorne i pjevačke skupine Hrvata iz Neu Isenburga i Rajnsko-majnske regije.

Posjetitelji su mogli razgledati i izložbu hrvatskih narodnih nošnji i predmete koji su nekada korišteni u svakodnevici diljem hrvatskih krajeva. Na Hrvatskom tjednu svoje radove je izložila i likovna umjetnica Valentina Kvesić iz Wiesbadena.

U Hugenottenhalle, dvorani pokraj Isenburg-Zentruma, održan je večernji program u kojem su u subotu nastupili članovi Dijaskoraka i Kluba Ciste Velike. Slavlje se nastavilo nastupom Tamburaškog sastava „Satir“ iz slavonskog mjesta Davora.
(Fenix-magazin)

Više fotografija na ovom linku: Neu Isenburg – Hrvatski kulturni dani 2017 (https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.828579033985336&type=1)