Tajnik HSK Igor Lacković uručio je na svečanoj večeri donacijuViktorija Matin, predsjednici udruge «Vukovarski leptirići». Svoju nagradu Leptirićima je darovao i Stipe Pudja, urednik inozemnog izdanja Večernjeg lista

U Vukovaru se 23. i 24. srpnja održao sastanak Hrvatskog svjetskog kongresa na kojem su nazočili članovi izvršnog odbora i članovi nacionalnih kongresa iz raznih zemalja.
Tijekom IV. Hrvatskih svjetskih igara koje su se održale proteklih dana u Zagrebu, Predsjedništvo Hrvatskog svjetskog kongresa pokrenulo je akciju u kojoj se skupljalo za udrugu roditelja djece s poteškoćama u razvoju, Vukovarske leptiriće.
Na svečanoj večeri tajnik HSK Igor Lacković uručio je donaciju Viktoriji Matin,predsjednici udruge «Vukovarski leptirići». Predsjednica udruge srdačno je zahvalila i predstavila udrugu.
Nakon uručenje donacije, predsjednik Hrvatskog svjetskog kongresa Vinko Sabljo pozdravio je posebne uzvanike i iskoristio prigodu da zahvali osobama koje su proteklih godina svojim angažmanom podržale rad Kongresa.
-Uspjeh Igara je, između ostalog, i vaša zasluga, kazao je Sabljo i uručio prvo priznanje i nagradu uredniku inozemnog izdanja Večernjeg lista Stipi Pudji. Druge dvije nagrade dobile su suradnice Mateja Mandić i Ivana Rora.
Stipe Pudja je primivši, uz priznanje i novčanu nagradu od 5000 kuna, zahvalio i uručio jedopredsjednici Udruge «Vukovarski leptirići».

Fotogalerija https://moja-domovina.net/2017/07/24/vukovarskim-leptiricima-urucena-donacija-hrvatskog-svjetskog-kongresa/