Ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra dobitnik je odličja Viteza reda umjetnosti i književnosti za 2013. godinu koje je dodijelila Aurélie Filippetti, ministrica kulture i komunikacija Francuske Republike. Odličje će mu uručiti Michèle Boccoz, francuska veleposlanica u Hrvatskoj, na ceremoniji u Zagrebu 
Hrvoje Hribar, ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra, dobitnik je odličja Viteza reda umjetnosti i književnosti za 2013. godinu koje je dodijelila Aurélie Filippetti, ministrica kulture i komunikacija Francuske Republike.
Odličje će mu uručiti Michèle Boccoz, francuska veleposlanica u Hrvatskoj, na ceremoniji koja će se održati u srijedu, 4. prosinca u večernjim satima u njenoj službenoj rezidenciji u Zagrebu.
Kako navode iz Francuskog veleposlanstva, Hribaru se odličje dodjeljuje zbog “predanosti osnaživanju odnosa Francuske i Hrvatske otkad je postao ravnatelj HAVC-a, zasluga na potpisivanju ugovora o francusko-hrvatskoj filmskoj koprodukciji, organizacije festivala hrvatskog filma Croatie, la voici!, održanog prošle godine u Parizu, te zbog podrške francuskom Nacionalnom centru za kinematografiju u borbi za izuzeće europskog audiovizualnog sektora iz trgovinskog sporazuma Europske unije i SAD-a.”
Opširnije