Lonely Planet, najpopularniji svjetski turistički portal i vodeći izdavač turističkih vodiča, uvrstio je našu zemlju među 10 najpoželjnijih europskih destinacija ove godine. Hrvatska se tako našla u društvu zemalja poput Portugala, Mađarske, Italije, Češke i Francuske

Lonely Planet, najpopularniji svjetski turistički portal i vodeći izdavač turističkih vodiča, uvrstio je Hrvatsku među 10 najpoželjnijih europskih destinacija za 2013.
Popis su sastavili urednici Lonely Planeta iz Amerike i Velike Britanije, a uključuje destinacije za koje smatraju da ih putnici svakako moraju posjetiti.
Hrvatska se tako našla u društvu zemalja poput Portugala, Mađarske, Italije, Češke i Francuske.
Andy Murdoch, urednik američkog Lonely Planeta, osim već poznate i privlačne obale, posebno preporučuje putnicima Zagreb, Dubrovnik, nacionalne parkove te šarmantni kontinentalni dio Hrvatske.
Hrvatska je prepoznata kao etablirana destinacija za Europljane te destinacija koja u posljednje vrijeme postaje sve popularnija i na tržištu SAD-a, s kojeg u prvih pet mjeseci ove godine bilježi povećanje turističkog prometa u dolascima i noćenjima preko 20 posto. (Novi list)