Na 16 izložbenih panoa bila je prikazana povijest hrvatskih iseljenika Winnipega u provinciju Manitoba, autora Franka Jankača, Kanađanina hrvatskog podrijetla

Veleposlanstvo RH u Kanadi već šesnaest godina zaredom sudjeluje u jednom od najvećih kulturnih događaja grada Ottawe koji organizira Ured za kulturu grada – „Doors Open Ottawa 2017“ koji se održao 3. i 4. lipnja.

Tijekom vikenda svoja vrata otvori preko 120 povijesnih i arhitektonski najatraktivnijih građevina Ottawe, koje inače nisu otvorene za javnost. Ove godine u okviru manifestacije Veleposlanstvo je 3. lipnja posjetilo preko 600 posjetitelja.

U izložbenom prostoru Veleposlanstva posjetitelji su imali prilike vidjeti 16 izložbenih panoa na kojima je slikom i tekstom prikazana povijest hrvatskih iseljenika u provinciju Manitoba, posebice glavni grad Winnipeg. Autor izložbe Frank Jankač, Kanađanin hrvatskog podrijetla, posudio je izložbu Veleposlanstvu za više kulturnih manifestacija koje će VRH organizirati.

Tako su posjetitelji imali prilike vidjeti dvije izložbe na kojima je prikazana povijest hrvatske zajednice u Kanadi, što je prigodan način obilježavanja 150. godišnjice kanadske konfederacije koja se slavi ove godine.

Tijekom Dana otvorenih vrata dijelile su se turističke brošure, a posjetitelji su mogli probati i neki od Kraševih slatkiša. Dijelili su se i letci sa programom proslave Hrvatskog dana koji će se u suradnji sa hrvatskom zajednicom iz Ottawe održati 9. lipnja.

U danima otvorenih vrata sudjelovali su svi djelatnici Veleposlanstva i veleposlanica Matković.
(ca.mvep.hr)