U sklopu projekta Digitalna antologija “Hrvatsko pjesništvo Boke”, autorice Dijane Milošević, kreirana je elektronička zbirka poezije hrvatskih pjesnika Boke kotorske. Digitalizirane publikacije se nalaze na web portalu projekta

U sklopu projekta Digitalna antologija “Hrvatsko pjesništvo Boke”, autorice Dijane Milošević, kreirana je elektronička zbirka poezije hrvatskih pjesnika Boke kotorske. Digitalna antologija “Hrvatsko pjesništvo Boke” nastala je u cilju objedinjavanja i očuvanja književnog kulturnog opusa Hrvata s područja Boke. Projekt Digitalna antologija “Hrvatsko pjesništvo Boke” financiran je sredstvima iz Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore.

Digitalizirana djela obuhvaćaju mnoge rijetke publikacije poznatih pjesnika poput Viktora Vide, Frana Alfirevića, Ivana Bolice, Ljudevita Paskvalića, Đorđa Bizantija, kao i suvremenika Miloša Miloševića, don Branka Sbutege, Vicka Nikolića.

Na portalu se također nalaze i zapisi o književnosti Boke autora Vande Babić, Marine Polinčić, Vedrana Krušvara, Miroslava Pantića i Maje Grgurević.

Dio Digitalne antologije “Mojim perom Boki na dar” obuhvatio je i izbor poezije pjesnika današnjice, kojima je Boka u srcu, poput Vande Babić, Boža Vodopije i Dražena Zetića. Digitalizirane publikacije se nalaze na web portalu projekta.

“U današnje doba malo je priznat značaj hrvatske kulturne baštine s prostora Boke, kao i ostvarenja u domeni kulture koja su stvarali i baštinili Hrvati prošlih stoljeća, koji su predstavljali većinski dio stanovništva Boke kotorske. Objedinjavanje pjesničkog opusa Hrvata Boke je put očuvanja velikog kulturnog blaga i povijesti Hrvata kao i zaštite identiteta Hrvata u Crnoj Gori” – ističe autorica projekta Dijana Milošević.”
(Radio Dux)