Okrugli stol „Značaj hrvatske nacionalne manjine u Srbiji i srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj u europskim integracijama Srbije i izgrađivanju stabilnosti na jugoistoku Europe“ organiziraju Institut za migracije i narodnosti i Hrvatska matica iseljenika uz pokroviteljstvo Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Okrugli stol „Značaj hrvatske nacionalne manjine u Srbiji i srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj u europskim integracijama Srbije i izgrađivanju stabilnosti na jugoistoku Europe“ će se održati 22 . studenoga s početkom u 10.00 sati u Hrvatskoj matici iseljenika u Zagrebu.

Organizatori su Institut za migracije i narodnosti i Hrvatska matica iseljenika uz pokroviteljstvo Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a sudjeluju: zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srbije prof. Tomislav Žigmanov, zastupnik u Hrvatskom saboru dr. sc. Milorad Pupovac, glavna urednica tjednika „Hrvatska riječ“ dr. sc. Jasminka Dulić, politolog Darko Baštovanović iz Hrvatskog nacionalnog vijeća u Srbiji, sociolog doc. dr. sc. Mario Bara s Hrvatskog katoličkog sveučilišta, savjetnik u SDUHIRH – u mr.sc. Milan Bošnjak i književnik i povjesničar mr. sc. Đuro Vidmarović. Uvodnu riječ u ime pokrovitelja održat će predstojnik SDUHIRH-a Zvonko Milas.