Svečano misno slavlje za hodočasnike iz hrvatskih katoličkih zajednica (HKZ) iz biskupije Rottenburg-Stuttgart predvodio je predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine za hrvatsku inozemnu pastvu vrhbosanski pomoćni biskup Pero Sudar

Tradicionalno trideset i treće hodočašće Hrvata katolika iz hrvatskih katoličkih zajednica (HKZ) iz biskupije Rottenburg-Stuttgart organizirano je pod geslom “Mira daj srcima!” na svetkovinu Presvetoga Trojstva, 26. svibnja, u marijansko svetište Rođenja Blažene Djevice Marije Zwielfalten.
Svečano misno slavlje, koje je počelo ophodom u kojem su mladi u hrvatskim narodnim nošnjama nosili lik Gospe Velikoga hrvatskog krsnog zavjeta i položili ga ispred oltara, predvodio je predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine za hrvatsku inozemnu pastvu vrhbosanski pomoćni biskup Pero Sudar. U koncelebraciji su bili uime Biskupije Rottenburg-Stuttgart kanonik mons. dr. Uwe Scharfenecker, predstavnik regije, voditelj HKZ Stuttgart – Bad Cannstatt fra Jure Zebić, njemački župnik u Zwiefaltenu Paul Zeller, uime organizatora voditelj HKZ Reutlingen, Mezingen i Tübingen Ante Kutleša te još četrnaest biskupijskih i redovničkih svećenika.
Biskup Sudar izrazio je radost što može biti dionik hrvatskog hodočašća u to marijansko svetište i potaknuo hodočasnike neka njihov život bude živo svjedočanstvo najprije vjere u Boga, a onda i ljubavi prema dragom hrvatskom narodu.
(IKA)