Hrvatska ponuda predstavljen je na specijaliziranom sajmu Termalies, koji se održao u reprezentativnom prostoru ispod slavne piramide muzeja Louvre

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Francuskoj predstavilo je hrvatsku ponudu zdravstvenog turizma na specijaliziranom sajmu Termalies, koji se do 4. veljače održao u reprezentativnom prostoru ispod slavne piramide muzeja Louvre. Riječ je o najvećem ovakvom sajamskom događanju u ovom dijelu Europe koji je privukao oko 300 izlagača i na kojem se Hrvatska, kao destinacija zdravstvenog, SPA i termalnog turizma, po prvi put predstavila i izazvala veliko zanimanje okupljenih posjetitelja.
Nastup na sajmu Termalies komentirao je i direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić, naglasivši važnost zdravstvenog turizma kao proizvoda koji na godišnjoj svjetskoj razini raste po stopi od 15 posto. Sajam je tijekom četiri dana posjetilo više od 35.000 posjetitelja kojima su predstavljena brojna europska i svjetska lječilišta specijalizirana za liječenje termalnim i/ili morskim vodama, ali i za liječenje te rehabilitaciju mineralnim vodama i muljem u prirodnim lječilištima. U sklopu sajma su održane i brojne radionice, a Hrvatska se pred brojnim posjetiteljima predstavila kroz konferenciju „Hrvatska, nova atraktivna europska destinacija za zdravstveni turizam i dobru tjelesnu i duhovnu formu“. Svim zainteresiranim posjetiteljima sajma podijeljene su nove brošure Hrvatske turističke zajednice pod nazivom „Hrvatska, puna zdravlja“ te popis lječilišta, specijaliziranih bolnica i hotela, kao i toplica s termalnom i morskom vodom.
Podsjećamo, tijekom 2017. godine u Hrvatskoj je ostvareno više od 540.000 dolazaka francuskih turista što predstavlja porast od 9 posto te rekordnih 2,1 milijuna noćenja što predstavlja porast od 5 posto u odnosu na 2016. godinu.
(cd/HTZ)