Vitez Svetog Groba Jeruzalemskog rođen u Belgiji, Hrvat je po roditeljima iz Dalmatinske zagore. Pravnik po struci oženjen je i otac troje djece, a supruga Jadranka povratnica je iz Argentine. Povezao ih je projekt Hrvatske matice iseljenika Task Force za vrijeme Domovinskog rata. Grbeša se 1997. vratio Hrvatsku

Hrvat Claude Grbeša vitez je Reda Svetog Groba Jeruzalemskog. Iako rođen u Belgiji (1968), Hrvat je po roditeljima iz Dalmatinske zagore. Pravnik po struci danas je jedan od graditelja diplomatskih odnosa između RH i Svete Stolice. Tijekom diplomatske karijere radio je na promicanju istine o Hrvatskoj.
Oženjen je i otac troje djece, a supruga Jadranka povratnica je iz Argentine. Povezao ih je projekt Hrvatske matice iseljenika Task Force za vrijeme Domovinskog rata. Grbeša se 1997. vratio Hrvatsku.
-Biti vitez znači pripadati papinskom viteškom redu. Sveta Stolica priznaje ovaj i Malteški red. Ostale skupine sličnih naziva nisu na toj razini, protumačio je vitez Grbeša u razgovoru za www.laudato.hr 
Vitezovi plaćaju godišnju kotizaciju, a za svoje projekte pronalaze i donatore. Grbeša je vitezom postao u okviru Francuskog namjesništva. Red je, naime, organiziran po namjesništvima i danas ima oko 15 tisuća članova u cijelom svijetu.
Viteški red Svetog Groba Jeruzalemskog nastao je 1099. godine s nakanom čuvanja Kristova groba, i to nakon ulaska kršćana u Jeruzalem. Zanimljivo je spomenuti da mu je pripadao i zagrebački nadbiskup Alojzije Stepinac. U popisu vitezova Hrvata je i dobročinitelj franjevaca iz Dubrovnika, Ignacije Amerling.
(www.croatia.ch)