Na poziv počasne konzulice u Tucumanu dr. Cataline Lonac veleposlanik Belaj posjetio je provinciju Tucuman. Tom prigodom primio je i Povelju počasnog gosta provincije, obišao Universidad de San Pablo“ te posjetio Casa Historica de Tucuman i Teatro San Martin.

Na poziv počasnog konzula RH u Tucumanu dr. Cataline Lonac, veleposlanik Republike Hrvatske u Argentini Željko Belaj boravio je od 10. do 12. rujna u službenom posjetu u provinciji Tucuman. Veleposlanika Belaja u protokolarni je posjet primio guverner Provincije Tucuman Jose J. Alperovich s kojim su razmotrene mogućnosti jačanja daljnje bilateralne suradnje, osobito na gospodarskom planu. Tom prigodom veleposlanik Belaj primio je i Povelju počasnog gosta Provincije Tucumán. Veleposlanik Belaj posjetio je i OŠ „Republika Hrvatska“ koju je osnovala dr. Catalina Lonac i u kojoj se danas školuje više od 240 učenika, prvenstveno djece zaposlenika u šećerani „Los Balcanes“ koja je također u vlasništvu obitelji Lonac.
Svoj posjet Tucumanu veleposlanik je završio kratkim obilaskom Universidad de San Pablo te njegovog kampusa, a posjetio je i povijesnu kuću u Tucumanu (Casa Historica de Tucuman), nacionalni spomenik gdje je prije 199 godina donesena Deklaracija o neovisnosti Argentine. Posjet Tucumanu završio je u Teatro San Martin gdje je veleposlanik Belaj, u pratnji dr. Lonac i suradnika nazočio koncertu hrvatskog pijanista Gorana Filipeca koji je nastupio na ovogodišnjem glazbenom festivalu „ Septiembre Musical de Tucuman“.
(ar.mvep.hr)

150924-argentina2  150924-argentina3  150924-argentina4