Na otvorenju su bile hrvatska veleposlanica u Makedoniji Danijela Barišić, povjesničarka umjetnosti i potpredsjednica Zajednice Hrvata u Makedoniji Violeta Kalić te Florida Rexhepi, savjetnica ministra za dijasporu Edmonda Ademija

Skupna izložba hrvatskih umjetnika Likovni krug Pohižek je 19. siječnja otvorena u skopskoj galeriji “KO-RA” u Domu kulture “Kočo Racin”u suradnji sa Zajednicom Hrvata u Republici Makedoniji.
Umjetnici, njihove slike i Stjepan Pohižek dio su Likovnoga kruga Pohižek. Iz fundusa sakupljenih slika Stjepan Pohižek priređuje izložbe u svrhu promidžbe hrvatskih umjetnika i umjetnosti uopće. Dosad je priredio više od pedeset izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu.
Na otvorenju su bile hrvatska veleposlanica u Makedoniji Danijela Barišić, povjesničarka umjetnosti i potpredsjednica Zajednice Hrvata u Makedoniji Violeta Kalić te Florida Rexhepi, savjetnica ministra za dijasporu Edmonda Ademija.
Ondje je bila i ekipa Hrvatske radiotelevizije koja je u Makedoniji pratila aktualne događaje povezane s hrvatskom manjinom. Izložba je prije Skopja predstavljena u Ohridu.
Ekipa HRT-a posjetila je i izložbu posvećenu makedonskom pjesniku Koči Racinu, koju je priredio mr. Ismet Ramičević u jednom od salona Galerije “Ko-Ra“ .
(Zajednica-Hrvata-u-Republici-Makedoniji)