Posjetitelji će svaki dan moći posjetiti turističku prezentaciju HTZ-a, pogledati filmove o Hrvatskoj, izložbu “Hrvatska se predstavlja”, prezentaciju hrvatskih malih poduzetnika i štand hrvatskih delikatesa

Manifestaciju će 15. svibnja u 14. 30 sati, u Trgovačkom centru, na štandu 5, svečano otvoriti Vladimir Duvnjak, generalni konzul RH u Frankfurtu, župan okruga Offenbach Oliver Quilling i Herbert Hunkel, gradonačelnik Neu Isenburga.

Posjetitelji će svaki dan moći posjetiti turističku prezentaciju Hrvatske turističke zajednice, pogledati filmove o Hrvatskoj, izložbu “Hrvatska se predstavlja”, prezentaciju hrvatskih malih poduzetnika i štand hrvatskih delikatesa.

Cijeli tjedan bit će postavljene i dvije izložbe; slike poznate slikarice Valentine Kvesić i izložba polaznika hrvatske nastave iz cijelog svijeta, sudionika natječaja u organizaciji umjetnika Ankice i Ante Karačić: “Moj dom je tamo gdje moji roditelji spuste sidro”.

U srijedu, 17. svibnja od 18.30 do 19.30 folklorna skupina Hrvatske zajednice Neu Isenburg „Dijaskorak“ će izvesti hrvatske plesove i predstaviti hrvatske narodne nošnje.

U petak, 18. svibnja u 14 i u 16.30 Klub Ciste Velike će predstaviti tradicionalno pjevanje, gangu, plesove i običaje Dalmacije i Hercegovine, a najmlađi članovi folklorne skupine Dijaskorak će plesati dječje plesove iz svih krajeva Hrvatske.

Klub Ciste Velike će svoj program još jedanput izvesti i u subotu, 20 svibnja u 13 sati. U subotu će u 12.00 nastupiti i violinistica Ilijana Đukić i u 15.30 sati TS Satir iz Davora s tradicionalnom glazbom iz Slavonije i cijele Hrvatske.

Završnu proslavu nazvanu Hrvatska večer 20. svibnja u 19 sati, u dvorani Hugenottenhalle, svečano će otvorit Ranko Vilović, veleposlanik Republike Hrvatske u Berlinu, Lucia Puttrich, državna ministrica Hessena za savezne i europske poslove, Oliver Quilling, župan okruga Offenbach i Herbert Hunkel, gradonačelnik Grada Neu Isenburga.

U zabavnom programu će nastupiti folklorna skupina Dijaskorak, Klub Cista Velika i TS Satir.
(Fenix Magazin/Jasna Lovrinčević)