Povodom Svetog Nikole, zaštitnika svih pomoraca, u Galeriji Fotokluba Split otvorena je izložba ‘Hrvatski svjetionici’. Izložbu su s ciljem podizanja svijesti o potrebi očuvanja kulturno-povijesne baštine i njegovanja hrvatske pomorske tradicije organizirali Plovput d.o.o. Split i Fotoklub Split

Povodom Svetog Nikole, zaštitnika svih pomoraca, u Galeriji Fotokluba Split 5. prosinca otvorena je izložba ‘Hrvatski svjetionici’. Izložbu su s ciljem podizanja svijesti o potrebi očuvanja kulturno-povijesne baštine i njegovanja hrvatske pomorske tradicije organizirali Plovput d.o.o. Split i Fotoklub Split. Na sudjelovanje su pozvani svi građani koji se fotografijom bave amaterski i profesionalno, a od 300-ak fotografija pristiglih na natječaj, žiri u sastavu Feđa Klarić i Igor Jakšić (predstavnici Fotokluba Split) i Željko Višić (predstavnik Plovputa) odabrao je ukupno 27 fotografija.

Od 60-ak prijavljenih autora, dvadeset i troje ih je dobilo mogućnost izlaganja radova: Žaklina Antonijević, Igor Bakotić, Boris Bašić, Bojan Bonifačić, Andrija Carli, Ivan Čorić, Miroslav Dilberović, Maja Gijevski, Zoran Jelača, Boris Kačan, Jelena Kovačić, Leonard Kvarantan, Igor Malešević, Eddy Meštrović, Daniel Pavlinović, Vinko Pešić, Mario Romulić, Dražen Stojčić, Domagoj Sever, Nenad Šaljić, Emil Škare, Darko Veršić, Gordana Višić.

Prvu nagradu za najbolji rad dobio je Boris Bašić iz Dubrovnika za fotografiju svjetionika ‘Otočić Grebeni u olujnom jugu’, dok je drugu nagradu dobila Maja Gijevski za fotografiju svjetionika na splitskom lukobranu.

Fotogalerija