Izložba u organizaciji Galerije hrvatske sakralne umjetnosti „Laudatou dominikanskom samostanu i župi bl. Augustina Kažotića na zagrebačkoj Peščenici bit će otvorena do Uskrsa

U organizaciji Galerije hrvatske sakralne umjetnosti „Laudato“, na Pepelnicu i spomendan zaštitnika umjetnika bl. Beata Angelica 18. veljače, u dominikanskom samostanu i župi bl. Augustina Kažotića na zagrebačkoj Peščenici, otvorena je izložba akademskoga slikara Matka Antolčića „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“.
Izložba akademskog slikara Matka Antolčića, nakon puta po nekoliko hrvatskih gradova, od Križevaca nadalje, završila je u samostanu i župi bl. Augustina Kažotića na zagrebačkoj Peščenici. Svečanost otvorenja, s kojom započinje program jubilarne desete „Korizme na Peščenici“, započela je nakon mise.
U programu su, uz autora, sudjelovali samostanski prior fr. Zvonko Džankić, vlasnica galerije „Laudato“ Ksenija Abramović, likovni kritičar Stanko Špoljarić, a izložbu je otvorio dominikanski provincijal fr. Anto Gavrić. U glazbenom dijelu otvorenja nastupila je klapa „Slavić“ s korizmenim napjevima u vlastitoj obradi, a kroz program je vodila predsjednica Udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“ Tanja Baran.
Izložba je suvremeni likovni prikaz najvećih hrvatskih duhovnih velikana koji je autor oblikovao za 6. Dane hrvatskih svetaca i blaženika održane u Križevcima u mjesecu svibnju 2014. Nakon toga izložba je bila postavljena u Gradskom muzeju u Trogiru te u galeriji „Vinko Draganja, OP“ dominikanskoga samostana u Splitu.
Postav će se moći razgledati do Uskrsa.
Katalog izložbe možete preuzeti ovdje.