Susret, šesti u nizu, održan je u organizaciji Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Majni i Hrvatskih katoličkih zajednica bl. Alojzija Stepinca i sv. Martina u Stuttgartu

Susret hrvatskih studenata iz Njemačke, šesti u nizu, održan je od 27. do 29. listopada u Stuttgartu, u organizaciji Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Majni i Hrvatskih katoličkih zajednica bl. Alojzija Stepinca i sv. Martina u Stuttgartu. Na susretu, koji je započeo u petak, 27. listopada misnim slavljem u kapelici zajednica, okupilo se oko sto studenata i drugih mladih iz Njemačke. Misno slavlje predvodio je dušobrižnik toj zajednici fra Mijo Šabić u zajedništvu s delegatom za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivicom Komadinom i voditeljem zajednice fra Zvonkom Tolićem. Potom je susret nastavljen u dvorani zajednica. Pozdravnu riječ uputio je fra Zvonko Tolić, koji je ujedno predstavio te zajednice. Sve je pozdravio i delegat Komadina koji je podsjetio kako je peti susret održan protekle godine u Berlinu, a prethodna četiri u Frankfurtu na Majni. Ujedno je studentima zaželio puno radosti u međusobnom susretu. Uvod u predavanje, koje je održao u subotu, 28. listopada dao je prof. dr. Stipe Kutleša iz Zagreba. Nakon što je predstavljena skupina mladih iz HKZ Stuttgart zadužena za organizaciju susreta, predstavili su se studenti jedni drugima prema misijama i zajednicama iz kojih su pristigli.
Susret je nastavljen u subotu misnim slavljem koje je predvodio voditelj HKZ Stuttgart-centar fra Zvonko Tolić u zajedništvu s delegatom Komadinom, dušobrižnikom u toj zajednici fra Mijom Šabićem, voditeljem Hrvatske katoličke misije Ingolstadt don Matom Križićem, voditeljem HKZ Reutlingen, Merzingen i Tübingen Antom Kutlešom i dušobrižnikom u tim zajednicama Ivicom Zrnom, a na susretu je bila i pastoralna suradnica iz tih zajednica s. Mirjam Laco.
Potom je u dvorani predavanje pod nazivom „Znanost i vjera – može li znanstvenik biti vjernik?” održao dr. Kutleša. Nakon večere, mladi su se zadržali uz pjesmu i razgovor u ugodnom druženju. Susret je završio u nedjelju, 29. listopada misnim slavljem u crkvi Sv. Hedwige u Stuttgart-Möhringenu. Misno slavlje predvodio je i propovijedao fra Zvonko Tolić, koje je animirao zbor studenata.
(IKA)