Proen Maribor u ovoj sezoni vodi hrvatski koji je kao trener osvajao naslov hrvatskog prvaka te pobjednika hrvatskog kupa s Nacionalom

Slovenski Podčetrtek proteklog je vikenda bio domaćin završnici slovenskog kupa u futsalu, a naslov pobjednika odnio je Proen Maribor, kojeg u ovoj sezoni vodi hrvatski stručnjak Robert Grdović.

‘Viole’ su u polufinalu pobijedile klub iz Sevnice sa 4:2, ali tek nakon izvođenja kaznenih udaraca. Doduše, Maribor je bio bolji tijekom cijelog dvoboja, ali klub iz grada prve dame SAD-a, mudro se branio te uspio u samoj završnici zabiti za 2:2 odnosno stići do penala.

Maribor je imao i najboljeg vratara turnira, a to je Damir Puškar dok je Žiga Čeh sa sedam golova bio najbolji strijelac turnira. Mariboru je ovo drugi uzastopni naslov u Kupu, te prvi Robertu Grdoviću u inozemstvu.

Podsjetimo, Grdović je bivši hrvatski reprezentativac u futsalu, a kao trener osvajao je naslov hrvatskog prvaka te pobjednika hrvatskog kupa s Nacionalom.

Od ove sezone vodi slovenski Maribor, a kako je na dobrom putu osvajanja i dvostruke krune, lako je moguće da ga u svojim redovima požele u još ambicioznijim sredinama.
(tportal)