U crkvi sv. Jeronima, predsjednika Vlade i njegovu pratnju dočekao je rektor preč. Bože Radoš. Nakon posjeta crkvi uslijedio je susret s hrvatskim svećenicima na službi pri Svetoj Stolici te sa svećenicima-studentima Zavoda u zavodskome salonu, a susretu su se pridružili kardinal Vinko Puljić i msgr. Marin Barišić, nadbiskup splitsko-makarski 

Povodom susreta s papom Franjom u Vatikanu, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković posjetio je 7. listopada Hrvatsku crkvu sv. Jeronima i Papinski Hrvatski zavod sv. Jeronima.
Predsjednik Vlade Plenković stigao je u službenoj pratnji Nevena Pelicarića, veleposlanika RH pri Svetoj Stolici; mr. sc. Zvonimira Frka-Petešića, predstojnika Ureda predsjednika Vlade RH i njegove zamjenice Tene Mišetić; mr. sc. Zdravke Bušić, državne tajnice u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova; Sunčane Glavak, glasnogovornica Vlade RH; Karla Resslera, savjetnika predsjednika Vlade RH i Blanke Jurić Jerbić.
U crkvi sv. Jeronima, predsjednika Vlade i njegovu pratnju dočekao je rektor preč. Bože Radoš. Nakon posjeta crkvi uslijedio je susret s hrvatskim svećenicima na službi pri Svetoj Stolici te sa svećenicima-studentima Zavoda u zavodskome salonu. Susretu su se pridružili kardinal Vinko Puljić, nadbiskup vrhbosanski, te msgr. Marin Barišić, nadbiskup splitsko-makarski.
Rektor Radoš izrekao je dobrodošlicu, te predstavio Zavod u kojem se nalaze 23 svećenika, koji dolaze iz svih hrvatskih krajeva, te također, po prvi put u povijesti Zavoda, ondje boravi i jedan svećenik iz biskupije Temišvar u Rumunjskoj, Karaševski Hrvat. Predsjednik Vlade Plenković zahvalio je i izrazio radost i zadovoljstvo što se prethodno mogao susresti s predstavnicima hrvatske zajednice u Italiji, a tako i sada sa članovima Zavoda sv. Jeronima. Također je najavio dolazak državnog tajnika Svete Stolice kardinala Pietra Parolina u Hrvatsku 29. i 30. listopada ove godine.
Poslije službenih obraćanja i izmjene darova, predsjednik Vlade Plenković upisao se u Knjigu gostiju te se zadržao u razgovoru sa svećenicima Zavoda.

Fotografije