Predsjednik Ivo Josipović primio je predstavnike Hrvata koji žive u Tuzli na čelu s gvardijanom franjevačkog samostana Sv. Petra i Pavla fra Marijom Divkovićem

Predsjednik RH Ivo Josipović primio je 3. travnja predstavnike Hrvata koji žive u Tuzli na čelu s gvardijanom franjevačkog samostana Sv. Petra i Pavla fra Marijom Divkovićem.
Predstavnici su upoznali predsjednika Josipovića s radom i djelovanjem franjevačkog samostana koji oko sebe okuplja 20-ak hrvatskih i katoličkih udruga koje skrbe o očuvanju hrvatskog i katoličkog identiteta na tuzlanskom području. Izvijestili su predsjednika o radovima na projektu Kulturnog centra sv. Franjo na mjestu stare porušene katoličke crkve čiji je dovršetak od krucijalnog značenja za očuvanje i njegovanje kulturnog i nacionalnog identiteta, posebno mladih ljudi, kroz raznolike kulturno-edukativne sadržaje i aktivnosti.
Predsjednik Republike pružio je potporu dovršetku izgradnje ovog centra čiji bi rad značajno doprinio samoodrživosti i očuvanju kulturnog i nacionalnog identiteta Hrvata na području grada Tuzle.
(http://www.predsjednik.hr)