Na 28. Festivalu nacija sudjelovala je i Hrvatska kulturno umjetnička i sportska zajednica. Članovi ovog udruženja, kojeg vodi Damir Kozarić, organizirali su prodajni štand s ukusnim domaćim specijalitetima i predstavili hrvatske plesove i pjesme

Na poznatom, ove godine 28. po redu Festivalu nacija u organizaciji berlinske općine Wilmersdorf-Charlottenburg i njenog gradonačelnika Reinharda Naumanna, koji se tradicionalno održava na Prager Platzu, sudjelovala je i Hrvatska kulturno umjetnička i sportska zajednica. Članovi ovog udruženja kojeg vodi Damir Kozarić, organizirali su sva tri dana trajanja festivala, prodajni štand s ukusnim domaćim specijalitetima. A folklor Zajednice je na pozornici Festivala, između drugih kultura i nacija u bogatom festivalskom programu, predstavio hrvatske plesove i pjesme.
Članovi Zajednice su se domaćinima Festivala i okupljenim sudionicima i gostima, predstavili najprije s par riječi, kako na njemačkom, tako i na hrvatskom jeziku.
Zajedno s folklorašima zaputili smo se i do štanda Zajednice, porazgovarali s domaćinima, obnovili uspomene na nedavni zajednički doživljaj Đakovačkih vezova te kušali domaće specijalitete s grila. Lijepo vrijeme je poslužilo organizatore Festivala i članove Zajednice pri još jednom uspješnom sudjelovanju na ovoj trodnevnoj manifestaciji. Opširnije, uz fotografije.