Književne nastupe autora, kojima će se autori predstaviti prijevodima svojih tekstova na katalonski (prevoditelj Pau Sanchis), organizirao je Institut za katalonsku književnost u Barceloni u suradnji s Hrvatskim društvom pisaca, a financijski ga podupiru Institut za katalonsku književnost i Zaklada Hrvatska kuća / Croatia House

Hrvatski pisci Tonko Maroević, Kristina Posilović, Tomica Šćavina i Nikola Petković gostuju u Barceloni od 15. do 18. rujna, a spisateljica Jadranka Pintarić sudjeluje u jednomjesečnoj rezidenciji za pisce u Barceloni tijekom rujna.
Književne nastupe ovih autora na kojima će se predstaviti prijevodima svojih tekstova na katalonski (prevoditelj Pau Sanchis) organizirao je Institut za katalonsku književnost u Barceloni u suradnji s Hrvatskim društvom pisaca, a financijski ga podupiru Institut za katalonsku književnost i Zaklada Hrvatska kuća / Croatia House.
U Barceloni će biti predstavljena knjiga pjesama Tonka Maroevića na katalonskom koju je pripremila i tekstom popratila ugledna filologinja Simona Škrabec, a tekstovi svih autora bit će objavljeni u književnom časopisu Núvol.
(Večernji list)