Vitomir Ivanjek je publici predstavio hrvatske božićne pjesme u vlastitim obradama za glasovir te izbor iz domaće i svjetske glasovirske literature. Koncert su organizirali Haus der Musik, Veleposlanstvo RH u Beču i austrijski glazbenik Heinz Mandl

Slušajući pijanista Vitomira Ivanjeka, jednog od brojnih hrvatskih glazbenika školovanih u austrijskoj metropoli, na bravuroznom Božićnom koncertu održanom 16. studenog u koncertnoj dvorani Divertimento u Haus der Musik u Beču, bilo je jasno da je riječ o posebno glazbeno nadarenom umjetniku kojeg zanima isključivo vrhunski pijanizam.
Ivanjek je bečkoj publici predstavio hrvatske božićne pjesme u vlastitim obradama za glasovir te izbor iz domaće i svjetske glasovirske literature. Koncert je započeo skladbom „Vu plavem trnaci“ Đ. Prejca, a završio ga Gruberovom „Tihom noći“. Virtuoznim muziciranjem, sjajnom tehnikom i upečatljivim glazbeno-scenskim nastupom i ove je godine Ivanjek ponovno digao na noge bečku publiku.
Gost koncerta bio je gospel-zbor ”Sunce“ iz Zagreba, koji je uz klavirsku pratnju i ravnanje Vitomira Ivanjeka izveo njegove vlastite obrade za glasovir, kao i djela Maierhofera, Withersa i Huffa. Koncert su organizirali Haus der Musik, Veleposlanstvo RH u Beču i austrijski glazbenik Heinz Mandl.
Uvodnu riječ održala je dr. Zdenka Weber, savjetnica za kulturu u hrvatskom veleposlanstvu u Austriji.
(S. Herek- Večernji list)