U organizaciji Hrvatskog nogometnog saveza za Australiju i Novi Zeland u Brisbaneu održat će se 41. po redu Hrvatski nogometni turnir čiji je domaćin Hrvatski klub Croatia iz Brisbanea
U organizaciji Hrvatskog nogometnog saveza za Australiju i Novi Zeland od 1. do 4. listopada u Brisbaneu, država Queensland odrzat će se 41. po redu Hrvatski nogometni turnir čiji je domaćin ove godine Hrvatski klub Croatia iz Brisbanea.
Svoje sudjelovanje prijavilo je čak 39 klubova, od toga 20 muških, 9 ženskih i 10 klubova veterana. Svi oni podijeljeni su u skupine. Početak natjecanja je 1. listopada, u četvrtak navečer, kada će se održati i službeni ceremonijal ove godišnje svehrvatske sportsko-društvene manifestacije.
Prema programu, u petak će se odigrati utakmice po skupinama, a u subotu se igraju polufinale. Istoga dana, tj.u subotu navečer u prostorijama Hrvatskog kluba Croatija, u Rockleau održat će se velika Gala večer s bogatim programom izbora najljepše Hrvatice za Australiju i Novi Zeland. Program vode gosti iz SBS TV kanala i bivši igrač reprezentacije Australije i Croatije iz Sydneyja David Zdrilic i Lucy Zelic, a glazbu za ples svira sastav “Sto na sat” iz Sydneyja.
U nedjelju su na rasporedu finale i zajedničko druženje. Domaćini vjeruju da će i u Brisbaneu bili svečano i nezaboravno, kao sto je to bilo prošle godine kod Croatije u Geelongu u Viktoriji.

Tekst: Franjo Harmat