Na zajedničkom izložbenom prostoru svoja je izdanja predstavilo 11 hrvatskih nakladnika. Na sajmu je najavljen i pulski sajam knjiga u Istri, koji će se održati u prosincu

Hrvatski nakladnici sudjelovali su na 59. međunarodnom Sajmu knjiga u Beogradu, koji se održao od 26. listopada do 2. studenoga, stoji u priopćenju iz Hrvatske gospodarske komore.
Na zajedničkom izložbenom prostoru svoja je izdanja predstavilo 11 hrvatskih nakladnika: Medicinska naklada, Nova stvarnost, Diskont knjiga, Leo commerce, Meandar, Shura, Naklada Uliks, Kruzak, DAF, Šareni dućan i Kršćanska sadašnjost, a osim njih je samostalno izlagalo još sedam hrvatskih nakladnika: Školska knjiga, V.B.Z, Mate, Profil, Demetra i Prosvjeta Zagreb.
Na sajmu se predstavilo više od 970 izlagača iz 16 zemalja (Poljske, Velike Britanije, Francuske, Njemačke, Austrije, Španjolske, Japana, Kine, Indije, Rusije, Bjelorusije, Irana, Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore), a pratio ga je bogat programski sadržaj. Održano je ukupno 423 programa te je postavljeno i deset izložbi posvećenih književnicima, knjizi i pismu.
Na Beogradskom sajmu knjiga najavljen je i pulski sajam knjiga u Istri, koji će se održati u prosincu ove godine, a gostovali su i hrvatski pisci. Srpsko književno društvo bilo je domaćin izaslanstvu Hrvatskog društva pisaca – Damiru Karakašu, Sibili Petlevski i Branislavu Oblučaru, koji su nastupiti na književnoj večeri 28. listopada, a sudjelovali su i na tribini „Odjeci Velikog rata u poetikama suvremenih srpskih i hrvatskih pisaca“ koja se održala 29. listopada.
Broj posjetitelja, izlagača i novinara svake je godine sve veći pa je tako ovogodišnji sajam knjiga posjetilo više od 160 tisuća ljudi.
(dalje.com/hr)