Mons. Balvanović, inače svećenik Banjolučke biskupije naveo je kako je razlog njegova dolaska Papin pohod, ali i praktična pitanja dolaska jednog mladog svećenika u Peru u pastoral za Hrvate

Jedan od sudionika euharistijskog slavlja s papom Franjom na olimpijskom stadionu Koševo, kao i zahvalnog euharistijskog slavlja u sarajevskoj katedrali bio je mons. Drago Balvanović (79) hrvatski dušobrižnik u Peruu, inače svećenik Banjolučke biskupije.
Nakon zahvalnice, rado je dao izjavu za Informativnu katoličku agenciju.
Bilo je zaista lijepo. Nisam se nadao da će biti toliko Božjeg puka i da će građani Sarajeva također sudjelovati u veselju i radosti jer je Sveti Otac pohodio Bosnu i Hercegovinu, rekao je mons. Balvanović u izjavi za IKA-u. Dodao je kako je razlog njegova dolaska Papin pohod, no i radi praktičnih pitanja dolaska jednog mladog svećenika u Peru u pastoral za Hrvate, kao i lokalno stanovništvo.
Mons. Balvanović se osvrnuo i na Papin pohod Ekvadoru i Paragvaju. Peru nije uključen u posjet iz jednostavnog razloga, jer Papa nije još službeno pozvan. No, unatoč tome vjernici u Peru se raduju, a posebno se pripremaju mladi za sudjelovanje na susretu s Papom u Ekvadoru, a hodočasnici će se uputiti i u Paragvaj. Govoreći o mladima, dodao je, kako se oni posebice iz njegove župe pripremaju za odlazak u Poljsku na Svjetski dan mladih koji će se slijedeće godine održati u Krakowu.
(IKA)

VIDEO